Friday, October 15, 2010

Ligipääsetav Internet.

Mina valisin analüsimiseks Marit Metsa kodulehe. Koduleht on tehtud Türi külalistemajast. Taustinfona tean seda, et antud külalistemaja kuulub nende enda perele, seega on koduleht asjakohane.

Koduleht on piisavalt informatiivne, lisatud on maja tutvustus kui ka hinnakiri. Ei puudu ka kontaktandmed. Taust on kodulehe koostajale omane- värviline ja rõõmus. Lisatud on vajalik arv linke ning ka graafilise elemendi nõue on täidetud.

Et antud kursuse raames keskendume me just erivajadustega inimestele ning nende ligipääsetavusele erinevate lehtede puhul, kontrollisin ka Mariti kodulehte W3C validaatori abil. (Kikkas, 2009). Validaatorist koduleht läbi ei läinud- igal lehel leidis mitu viga. Kuid need vead olid kas kolmurga või jutumärgi tõttu. Et aga  koode me muuta ei oska või ei saa ning need vead olid pea kõigil samad, siis leian ma, et need vead on kahjuks paratamatud ning nende kallal ma norida ei saa.

Kodulehe üldmulje on hea, tekst arusaadav, pealkirjad suured, lingid korrektselt  sõnastatud. Juhul, kui kodulehte tulevikus kasutama hakatakse, siis muudaks ma taustvärvi veidi viisakamaks (kuigi antud pilt tekitab rõõmsa ja toreda tunde) ning lisaksin tubadest veidi rohkem pilte. Samuti lisaks tutvustavasse teksti pisut rohkem maja olemusest, hetkel on see küll olemas, kuid  hinnakirja lingi all.

Kokkuvõtteks võin öelda, et antud koduleht mulle meeldis ning ülesande nõuded on täidetud.


Kasutatud allikad:

1 comment:

  1. Tubli, aga nii lihtsalt alla anda ei tohiks, koodiga peab tegelema. Samas pole see teie probleem, oluline on, et erivajadustega inimesed pääseks antud veebilehte lugema, muidu ei ole kursus oma põhieesmärki täitnud!Tehnilist abi pakub Kaido Kikkas ja siis tuleks ka tema poole pöörduda.

    ReplyDelete